HELPDESK

Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen over ED Controls. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Per mail: helpdesk@edcontrols.com of telefonisch op werkdagen tussen 8:00 uur en 18:00 uur: 0570 – 724 021.

Instructievideo’s

Wil je weten hoe ED Controls werkt? Kijk dan op YouTube voor onze korte instructiefilmpjes.

Hoe werkt ED Controls

Hoe werkt ED Controls?

ED Controls helpt je om slimmer, eenvoudiger en plezieriger te werken aan je projecten. ED Controls bestaat standaard uit de ticketmodule en kan worden uitgebreid met de auditmodule, met uitzondering bij een projectlicentie. Dan bestaat het systeem standaard uit de ticketmodule én de auditmodule. Het programma is opgebouwd vanuit het RASCI-A model. Dit wil zeggen dat wij binnen ED Controls 5 rollen plus de administrator-rol kennen en je afhankelijk van je rol acties kunt uitvoeren en/of informatie kunt zien.

Kan ik gratis gebruik maken van ED Controls?

ED Controls werkt op basis van betaalde licenties. Er zijn verschillende type licenties mogelijk. Welke het meest geschikt is, is afhankelijk van het aantal projecten, de omvang van de projecten/het project en het aantal gebruikers dat tegelijkertijd inlogt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een raamovereenkomst af te sluiten. Het ontvangen, inzien en afmelden van tickets is gratis. Ben je benieuwd welk licentiemodel goed bij je situatie aansluit of sluit je huidige licentiemodel niet voldoende aan? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0570-572214.

Kan ik ondersteuning krijgen bij het leren gebruiken van ED Controls?

Elke organisatie krijgt bij aanschaf van een licentie de mogelijkheid om een training in ED Controls te krijgen, om hen op gang te helpen. Soms kan een medewerker hier niet bij aanwezig zijn of komt er een nieuwe medewerker in dienst. Voor hen én voor de mensen die net wat meer willen weten dan de basis functionaliteiten, organiseren we elk kwartaal een training voor beginners en een training voor gevorderden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op onze pagina ‘trainingen’.

Daarnaast zijn op deze pagina ook instructievideo’s te vinden. Deze helpen je de basis van ED Controls onder de knie te krijgen. Heb je na het kijken van de instructievideo’s toch nog vragen? Neem dan contact op met onze helpdesk.

 

Inloggen

Hoe kan ik inloggen?

Om gebruik te kunnen maken van ED Controls dien je je eenmalig te registreren. Dit kun je doen via een laptop of computer. Open de internetbrowser en ga naar web.edcontrols.com. Als de loginpagina is geopend, klik je onderaan op de knop ‘Registreren’. Na het invullen van de verplichte velden klik je op ‘Registreren’ en ontvang je het bericht dat er een mail is verzonden voor verificatie van het mailadres. Zodra je de bevestigingsmail in je mailbox opent (deze staat mogelijk in de spam-box), klik je op de bevestigingslink. Hierdoor voltooi je de registratie. Je kunt nu inloggen via de computer/laptop. Na de app ED Controls te hebben gedownload via je tablet en/of telefoon, kun je ook daar inloggen bij ED Controls.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Op de inlogpagina van de webinterface van ED Controls staat ‘problemen met inloggen?’. Klik op deze link en vul je mailadres in. Je ontvangt vervolgens een mail met daarin instructies over hoe je jouw wachtwoord kunt resetten.

Wat betekent een grijs scherm bij inloggen?

Je hebt mogelijk geen stabiele internetverbinding, met als gevolg dat het systeem nog bezig is met de correcte verificatiegegevens ophalen. Dit kan een paar minuten duren op een trage connectie. Je kunt proberen naar een locatie te gaan waar je een betere wifi-verbinding of 4G bereik hebt en het daar nogmaals proberen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om verder te werken in de vliegtuigmodus, mits je een simkaart in je tablet hebt. Je kunt de tablet na inloggen en synchroniseren in de vliegtuigmodus zetten. Hierdoor stopt de tablet met zoeken naar een goede internetverbinding en gaat ED Controls over op offline gebruik. Houd er wel rekening mee dat de tablet weer van de vliegtuigmodus af moet, om het project in ED Controls te synchroniseren.

Rollen en verantwoordelijkheden

Wat kan de administrator?

De administrator is de persoon die projecten aanmaakt, één eindverantwoordelijke per project toewijst en projecten uiteindelijk archiveert. Deze persoon heeft volledige rechten bij alle projecten, maar maakt in de praktijk zelf geen tickets of audits aan. Er kunnen meerdere administrators per project zijn.

Wat kan de eindverantwoordelijke (accountable)?

Ieder project heeft één eindverantwoordelijke. De eindverantwoordelijke van een project heeft de volle rechten binnen het project. Naast het wijzigen van projectinstellingen, heeft hij ook de volledige rechten op ticket- en auditniveau. De administrator en eindverantwoordelijke kunnen de rollen support, geraadpleegde of geïnformeerde toekennen op projectniveau.

Wat kan de support?

De support van een project heeft vergelijkbare rechten als de eindverantwoordelijke. De rollen verschillen in dat de support geen rollen kan toevoegen aan een project. Binnen een project kunnen meerderen de rol van support hebben.

Wat kan een geraadpleegde (consulted)?

De geraadpleegde kan een project inzien en er eventueel een reactie op geven of een documenten eraan toevoegen. De geraadpleegde is niet in staat om audits in te zien, zelf tickets te maken of andere grotere wijzigingen uit te voeren.

Wat kan een geïnformeerde (informed)?

De geïnformeerde kan tickets en audits alleen inzien. Hij heeft niet de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen.

Wat kan een verantwoordelijke (responsible)?

Er is altijd maar één verantwoordelijke per ticket, zodat duidelijk is wie er verantwoordelijk is voor het oplossen van dat specifieke ticket. De verantwoordelijke kan het ticket inzien, foto’s en/of reactie toevoegen en de status wijzigen naar afgerond, via de app of via de webinterface.

Hoe kan ik een support toevoegen?

De administrator en eindverantwoordelijke kunnen de rollen support, geraadpleegde of geïnformeerde toekennen op projectniveau. Dit kunnen zij zowel via de website als via de tablet doen, bij de projectinstellingen.

Devices

Via welke devices heb ik toegang tot ED Controls?

ED Controls is zowel online als offline beschikbaar op iOS, Android en Windows tablets, en ook op iOS en Android telefoons. Daarnaast kan de webinterface worden gebruikt via een computer, tablet of telefoon. Niet alle acties kunnen zowel op de app als op de webinterface uitgevoerd worden.

Welke acties kunnen via de webinterface uitgevoerd worden?

Via de webinterface van ED Controls kun je:

 • Projecten aanmaken, wijzigen en archiveren
 • Rollen in een project toewijzen en wijzigen
 • Tekeningen toevoegen en wijzigen
 • Tickets aanmaken, inzien, wijzigen en archiveren
 • Rollen, einddatum en status van een ticket toevoegen en wijzigen
 • Foto’s en reacties aan een ticket toevoegen
 • Audittemplates aanmaken en beheren
 • Audits inzien, starten en invullen
 • Deze acties hangen altijd samen met de rechten van de rol die je hebt binnen een project.

  Welke acties kunnen via de app uitgevoerd worden?

  Via de app van ED Controls kun je:

  • Tickets aanmaken, inzien, wijzigen en archiveren
  • Rollen, einddatum en status van een ticket toevoegen en wijzigen
  • Foto’s en reacties aan een ticket toevoegen
  • Audits inzien, starten en invullen
  • Audits digitaal ondertekenen

  Deze acties hangen altijd samen met de rechten van de rol die je hebt binnen een project.

  Technische vragen en foutmeldingen

  Wat is het verschil tussen device en cloud en hoe kan ik projecten verplaatsen?

  Projecten die op jouw device staan zijn direct te gebruiken. Het kan echter handig zijn om de projecten die je niet gebruikt in de cloud te zetten. Zo voorkom je dat je device vol raakt. Projecten kunnen op elk moment worden verplaatsen van device naar cloud en terug mits je verbinding hebt met het internet. In het projectenscherm zie je bovenaan of deze projecten in de cloud of op je device staan.

  Verplaatsen van device naar cloud:
  Download naar device icoonIn het ‘device’ scherm (zie bovenste tab) kun je projecten verplaatsen door in het projectenoverzicht op het blauwe icoontje rechts van de projectnaam te klikken. Let op: zorg er wel voor dat het project dat je terug plaatst naar de cloud klaar is met synchroniseren.

  Verplaatsen van cloud naar device:
  In het ‘cloud’ scherm (zie bovenste tab) kun je projecten verplaatsen naar je device door te klikken op het download icoon rechts van het project. Mocht je een project helemaal niet meer gebruiken, dan kan je deze ook archiveren.

  Waar wordt de data van ED Controls opgeslagen?

  De data van ED Controls wordt opgeslagen in datacentra van AWS in Frankfurt. Deze hebben een data zekere storage-infrastructuur, die is ontworpen voor bedrijfskritische dataopslag. De data wordt dubbel opgeslagen (in meerdere centra en op meerdere apparaten binnen de centra).

  Daarnaast berekent AWS checksums op al het netwerkverkeer om de corruptie van datapakketten te detecteren bij het opslaan of ophalen van gegevens. In tegenstelling tot traditionele servers, die moeizaam gegevens verificatie uitvoeren en handmatige reparatie vergen, voert AWS regelmatig en systematisch data integriteit controles uit. De integriteitscontroles zijn gebouwd om automatisch self-healing te zijn.

  De kans op data-verlies binnen AWS is kleiner dan 0,0000000001% per jaar en de kans op het niet beschikbaar zijn van 1 van de centra is kleiner dan 0,01% per jaar. De faciliteiten zijn ontworpen om gelijktijdig twee centra te verliezen zonder dat dit impact heeft.

  Hiernaast is voor ED Controls, in samenwerking met de Software Borg Stichting, een dynamische broncode-Escrow regeling afgesloten bij een IT-notaris. Dat betekent dat klanten, zelfs bij calamiteiten, gratis verzekerd zijn van een goede en ongestoorde werking van de software. Neem contact met ons op voor meer informatie over de Escrow regeling.

  Voor details over het veiligheidsniveau kun je kijken op:
  http://aws.amazon.com/s3/ en http://aws.amazon.com/s3/details/

  Om te lezen hoe AWS aan de Europese eisen met betrekking tot privacy en veiligheid voldoet, kun je kijken op: http://d0.awsstatic.com/whitepapers/compliance/AWS_EU_Data_Protection_Whitepaper_EN.pdf
  Voor alle certificaten waar AWS Frankfurt aan voldoet kun je kijken op:
  http://aws.amazon.com/compliance/

  Voor ISO 27001 certificering, bekijk:
  http://d0.awsstatic.com/certifications/iso_27001_global_certification.pdf
  Voor ISO 9001 certificering, bekijk:
  http://d0.awsstatic.com/certifications/iso_9001_certification.pdf

  Ik krijg de melding dat mijn aanvraag om iemand toe te voegen niet is aangekomen

  Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Controleer in eerste instantie of het ingevoerde mailadres juist is. Het kan ook zijn dat de ontvanger de mails van ED Controls als spam ontvangt of dat zijn/haar mailbox vol zit. Neem gerust contact met ons op als je er niet uitkomt.

  Ik ben ingelogd maar zie geen projecten

  Het meest waarschijnlijke is dat je geen rechten hebt in of geïnformeerd bent over een actief project. ED Controls selecteert automatisch de projecten waarbij je genoemd bent, gebaseerd op het mailadres waarmee je inlogt op het systeem. Als het systeem geen tickets kan vinden na inloggen, worden er geen projecten weergegeven. Mogelijke oorzaken zijn een typefout in het opgegeven mailadres of een verkeerd mailadres. Dit kan gecorrigeerd worden door de eindverantwoordelijke van het project.

  Waarom duurt het synchroniseren van projecten lang?

 • De snelheid van synchroniseren is afhankelijk van de snelheid van de internet verbinding. Over het algemeen is een wifi verbinding sneller dan een 3G verbinding.
 • Grafische gegevens zijn groter dan veel andere gegevens. Dus een project met veel tekeningen en foto’s duurt gemiddeld langer om binnen te halen dan een project met weinig tekeningen en foto’s. Gelukkig hoeft veel van deze informatie maar 1x ingeladen te worden. Om kosten te besparen adviseren we om dit via een wifi verbinding te doen.
 • Als er een tekening is toegevoegd gebaseerd op een pdf met een gescande pagina of een foto, dan zal deze tekening significant (soms wel een factor 20) groter zijn dan de normale tekeningen. Dit heeft te maken met de manier waarop grafische gegevens opgeslagen worden. Vooral gescande afbeeldingen worden vaak inefficiënt opgeslagen en zijn daarom lastiger te verwerken zonder verlies van kwaliteit.
 • Waarom hebben de bestanden een groot formaat bij printen?

  De print welke door ED Controls gegenereerd wordt, is van een groot formaat door de grafische informatie. Er is een constante afweging tussen kwaliteit van de gemaakte foto’s en het bestandsformaat.

  Tickets

  Wat is een ticket?

  Een ticket is een registratie van een waargenomen punt. Hiermee leg je een constatering, afwijking of instructie vast. Een ticket is altijd gekoppeld aan een locatie op een plattegrond of tekening. Aan het ticket kunnen foto’s, tekst, einddatum en verantwoordelijke toegevoegd worden. Hierdoor is duidelijk wie wat moet doen en voor wanneer de taak afgerond moet zijn. Het is ook mogelijk om geen verantwoordelijke toe te voegen. Dan werkt het ticket als een notitie voor de persoon die het ticket heeft gemaakt.

  Hoe maak ik een ticket aan?

  Aan de linkerkant van het scherm selecteer je de tekening waarop je een ticket wilt maken. Open de tekening en zoom in op de positie waar het ticket moet komen. Tik met je vinger op de locatie. Het systeem geeft je nu de optie om een foto te maken ter verduidelijking (deze kan ook naderhand gemaakt worden). Door op de gemaakte foto te klikken kun je met je vinger schrijven en/of tekenen (zoals bijvoorbeeld een pijl of een cirkel). Vul vervolgens de overige velden in, zoals bijvoorbeeld het mailadres van de verantwoordelijke, een omschrijving en een einddatum. Klik op opslaan. Het ticket verschijnt vervolgens op de tekening.

  Wat betekent de status van een ticket?

  Een ticket kan de volgende vier statussen hebben:

  • Gecreëerd (gele cirkel): het ticket is aangemaakt, maar nog niet toegekend aan een verantwoordelijke.
  • Gestart (rode driehoek): ticket is aan een verantwoordelijke toegewezen om opgepakt te worden.
  • Afgerond (groene vierkant): het ticket is volgens de verantwoordelijke afgerond.
  • Gearchiveerd (grijs figuur): het ticket is volgens de eindverantwoordelijke/support afgerond of de waarneming is niet meer van belang. Het ticket verdwijnt uit de tekening en de lijst met actieve tickets, maar is nog wel terug te halen. Aan de grijze kleur zie je dat het om een gearchiveerd ticket gaat en de vorm van het figuur geeft aan in welk stadium het ticket gearchiveerd is. De vorm kan dus een cirkel, driehoek of vierkant zijn.

  Hoe kan ik een ticket wijzigen?

  Alleen de eindverantwoordelijke (accountable) en de support kunnen tickets volledig wijzigen. De verantwoordelijke kan tickets die aan hem zijn toegewezen gereed melden en voorzien van foto’s en tekst. Hoe? Log in op de app of de webinterface van ED Controls. Selecteer het project en de tekening waar het om gaat. Afhankelijk van je rechten, kun je na het klikken op het ticket wijzigingen aanbrengen, onderaan de pagina.

  Hoe kan ik een ticket printen?

  Een ticket printen kan alleen via de webinterface. De print is afhankelijk van welke selectie wordt gemaakt. Als je alle tickets van één tekening of verantwoordelijke wenst te printen, dan kan je specifiek hiervan een selectie maken. De volgorde van tickets in een print is gebaseerd op de sortering die je op de webinterface gemaakt hebt. Ook kan je specifieke tickets selecteren door het vakje van de tickets die je wilt printen aan te vinken. Daarnaast kun je aangeven of je de print in de vorm van een Excel-rapportage, een gedetailleerde rapportage (PDF) of een compacte rapportage (PDF) wilt ontvangen. Alle bestanden worden je per mail toegestuurd.

  Hoe kan ik een ticket verwijderen of archiveren?

  Tickets kunnen niet definitief verwijderd worden, ze kunnen alleen gearchiveerd worden. De eindverantwoordelijke en support van het project hebben het recht om tickets te archiveren en te de-archiveren. Een gearchiveerd ticket is niet zichtbaar in de actieve lijst aan tickets en op de tekening. Je archiveert een ticket het betreffende ticket aan te klikken en op het archiveringsicoon (cirkel met vinkje) te klikken dat te vinden is in de rechter bovenkant. Het archiveringsicoon wordt donkergrijs, wat betekent dat het ticket gearchiveerd is. Het de-archiveren van een ticket doe je door weer op hetzelfde icoon te klikken.

  Audits

  Wat is een audit?

  Een audit is een inspecties of inventarisatie die wordt uitgevoerd en waarover wordt gerapporteerd. Audits kunnen met verschillende doelen worden ingezet:

 • als periodieke controles zodat geen belangrijke aspecten worden vergeten.
 • als bewijslast dat het werk voldoet aan wettelijk vastgestelde eisen, waar specifiek op gecontroleerd kan worden.
 • De auditmodule kan alleen gebruikt worden als deze geactiveerd is. Voor vragen hierover kan je het beste contact opnemen met info@edcontrols.com of 0570-724021.

  Wat is het verschil tussen een gebieds- en een objectaudit?

  Er zijn twee verschillende soorten audits, namelijk: een gebiedsaudit en een objectaudit. De meest gebruikte is de gebiedsaudit. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een pand, een verdieping of alle ramen binnen één project. Hiervoor moet je afstanden afleggen. De objectaudit leent zich voor het vastleggen van bevindingen op één plek. Hiervoor hoef je geen afstanden te lopen. Een voorbeeld is de controle van meterstanden.

  Hoe maak ik een audittemplate aan?

  Login op de website en klik het betreffende project aan. Selecteer het tabblad ‘templates’, klik op ‘nieuwe groep’, voer een groepsnaam in en selecteer vervolgens ‘nieuwe template’. Geef aan welke naam je de template geeft en geef de template verder vorm. Ook bestaat de mogelijkheid om een bestaande template te kopiëren en deze aan te passen. Dit kun je op drie manieren doen:

  • Klik op de groep waar je een template wilt toevoegen. Midden boven in beeld verschijnt de optie ‘importeer templates’. Klik hierop en selecteer het project waar je een template uit wilt kopiëren. Selecteer vervolgens de groep waaruit je een template wilt kopiëren, vink de betreffende template aan en klik op de button ‘importeren’ rechtsboven. Nu heb je een template uit een ander project gekopieerd.

  • Klik op de groep waar je een template wilt toevoegen. Je krijgt een lijst te zien met templates die zich al in die betreffende groep bevinden. Bij elke template zie je rechts twee donkerblauwe vierkanten op elkaar. Door hierop te klikken kopieer je de template. De template opent zich: wijzig de naam zodat de template herkenbaar is, breng eventuele andere wijzigingen aan en klik op ‘publiceer’ of op ‘als concept opslaan’. Na op ‘publiceer’ geklikt te hebben kun je geen wijzigingen meer aanbrengen.

  • Klik op de groep waar je een template wilt toevoegen. Klik op ‘nieuwe template’ en selecteer de button ‘kopieer template’ aan de rechter bovenkant van de pagina. Kies vervolgens de groep waaruit je een template gedeelte wilt kopiëren en selecteer de betreffende template. Sleep de gewenste vragen in je template en klik op ‘publiceer’ of op ‘als concept opslaan’. Na op ‘publiceer’ geklikt te hebben kun je geen wijzigingen meer aanbrengen.

  Na het kopiëren van een template kun je in de conceptmodus eventueel nog categorieën en vragen toevoegen.

  Hoe dupliceer ik een categorie?

  Categorieën kunnen meerdere keren terugkomen in een audittemplate. Soms horen vragen bij elkaar en komen ze één of meerdere keren terug in een audit, waarbij verschillende antwoorden mogelijk zijn. Daarom worden ze ondergebracht in een categorie. De optie voor duplicatie moet wel geactiveerd zijn bij het maken van de audittemplate, zodat de categorie tijdens het uitvoeren van de audit meerdere keren gebruikt kan worden. Als deze optie geactiveerd is, kun je tijdens het uitvoeren van je audit de categorie dupliceren door te klikken op de twee donkerblauwe vierkanten in de rechter bovenhoek van de categorie. Een categorie waar de optie voor duplicatie niet is geactiveerd heeft deze donkerblauwe vierkanten niet.

  Hoe voer ik een audit uit?

  Als de audittemplate is aangemaakt, open je het betreffende project en selecteer je het tabblad ‘audits’. Aan de linkerkant van het scherm, waar hiervoor tekeningen te zien waren, krijg je een lijst van groepen audittemplates te zien. Klik op één van de groepen, de audittemplates die onder deze groep vallen zijn eronder te zien. In het scherm dat zich opent zie je de audits die al doorlopen zijn. Door hierop de klikken kun je de doorlopen audits bekijken. Voor het uitvoeren van een nieuwe audit, klik je op de audittemplate die je wilt gebruiken, onder de betreffende groep. In het scherm verschijnt een blauw vierkant met een plusteken (tablet en telefoon) of een groene button met de tekst ‘start audit’ (webinterface). Klik hierop. Als er nog geen tekening is toegevoegd aan de audittemplate, dan wordt dit aangegeven. Voordat je de audit kan doorlopen dien je er een tekening aan te koppelen. Dit doe je door te klikken op het blauwe vierkant met plusteken rechtsboven in het scherm (tablet en telefoon) of op de groene button ‘toevoegen’ (webinterface). Selecteer de tekening(en) waarvoor je de audit wilt gebruiken en klik op de pijl terug naar ‘nieuwe audit’ (tablet en telefoon) of op ‘gereed’ (webinterface). Je kunt de audit nu doorlopen. Beantwoord de vragen, zet je handtekening en klik op ‘gereed’ (tablet en telefoon) of op ‘opslaan’ (webinterface).

  Hoe kan ik een audit printen?

  Een audit printen kan alleen via de webinterface. De inhoud van de print is afhankelijk van de selectie die wordt gemaakt. Zo kan een print worden gemaakt van één audit, maar ook van meerdere audits tegelijk. Een selectie maak je door audits aan te vinken. De volgorde van audits in een print is gebaseerd op de sortering die je op de webinterface gemaakt hebt. Daarnaast kun je aangeven of je de print in de vorm van een Excel-rapportage of een gedetailleerde rapportage (PDF) wilt ontvangen. Alle bestanden worden je per mail toegestuurd.

  Hoe kan ik een audittemplate verwijderen of archiveren?

  Je kunt audittemplates niet verwijderd. Het is wel mogelijk om de templates te archiveren. Na archivering is de template niet meer zichtbaar op de mobiele devices. Via de webinterface kun je de audittemplate nog wel bekijken en kun je de template eventueel ook de-archiveren. Je archiveert een audittemplate door naar het tabblad ‘templates’ te gaan en op het archiveringsicoon (cirkel met vinkje) te klikken dat achter de tekening staat. Het archiveringsicoon wordt donkergrijs, wat betekent dat de template gearchiveerd is. Het de-archiveren van een template doe je door weer op datzelfde icoon te klikken. Het icoon wordt dan weer lichtgrijs, wat betekent dat de template weer zichtbaar is op de mobiele devices.

  Projecten en tekeningen

  Hoe maak ik een project aan?

  Alleen administrators kunnen een project aanmaken. Na in te hebben gelogd op de webinterface staat rechtsboven ‘nieuw project’. Klik hierop en vul de gegevens in. Hier kun je naam, afbeelding, logo, locatie, start en einddatum toevoegen en de verschillende rollen toekennen. Klik na het invullen van de velden op ‘opslaan’.

  Hoe kan ik de projectinstellingen wijzigen?

  Alleen administrators en eindverantwoordelijken kunnen projectinstellingen wijzigen via de webinterface. Op het projectenoverzicht staat linksonder een icoon in de vorm van een potlood. Door hierop te klikken kun je de projectnaam, de projectafbeelding, het logo en de rollen op projectniveau instellen en wijzigen.

  Hoe voeg ik een tekening toe?

  Alleen administrators, eindverantwoordelijken en supports kunnen een tekening toevoegen via de webinterface. Dit kun je op drie manieren doen:

  • Log in op de webinterface en klik op het betreffende project. Ga naar het tabblad ‘tekeningen’ en klik op ‘tekening toevoegen’. Hier kun je een pdf-bestand uploaden als nieuwe tekening.
  • Log in op de webinterface en klik op het betreffende project. Ga naar het tabblad ‘tekeningen’. Open de map op je computer/laptop waar de tekening in staat die je wilt toevoegen. Verklein zowel de internetbrowser met de webinterface als de map waar de tekening instaat, zodanig dat beiden in beeld zijn. Selecteer vervolgens de tekening(en) die je wilt toevoegen in ED Controls en sleep deze naar het gestippelde kader in een bestaande groep of in een nieuwe groep. Bij loslaten word(en) de tekening(en) geüpload.
  • Log via je tablet in op de webinterface. De webinterface herkent dat je via een tablet inlogt en heeft daarom de optie ‘foto maken’ toegevoegd aan de kop ‘tekeningen’. Maak een foto van bijvoorbeeld een tekening, schets, gevel of plattegrond. Na het maken van de foto wordt deze als tekening toegevoegd aan ED Controls.

  Het kan enige tijd duren voordat nieuwe tekeningen verwerkt zijn. Je krijgt een melding als de wachttijd langer is dan enkele minuten.

  Hoe kan ik een PDF-bestand met meerdere pagina’s toevoegen?

  Je kunt de multi-page PDF toevoegen via de optie ‘tekening toevoegen’. Deze wordt, net als een normale PDF, verwerkt. Hierbij worden de verschillende pagina’s toegevoegd aan het project als losse tekeningen met dezelfde naam gevolgd door een paginanummer.

  Hoe kan ik een tekening updaten?

  Je kunt tekeningen updaten via de website, dat doe je als volgt: Ga naar het tabblad ‘tekeningen’ en sleep de nieuwe tekening naar het gestippelde vak. Wanneer de bestandsnaam overeenkomt met de al bestaande naam, dan wordt er een update uitgevoerd. Wijkt de naam af dan zal de tekening als een nieuwe tekening gezien worden en ernaast geplaatst worden. De tekeningnaam is hoofdlettergevoelig. De al bestaande tickets worden zichtbaar op de geüpdatet tekening, mits de tekening hetzelfde formaat heeft (i.v.m. de plek die zij hebben).

  Hoe kan ik een tekening verwijderen of archiveren?

  Je kunt geen tekeningen verwijderen. Wel is het mogelijk om een tekening, met alle gemaakte tickets, te archiveren. Na archivering is de tekening niet meer zichtbaar binnen het project. Je kunt de tekening wel blijven inzien. Het archiveren van een tekening doe je door naar het tabblad ‘tekeningen’ te gaan en daar een tekeninggroep te kiezen. Hier zie je verschillende tekeningen staan. Selecteer de tekening die je wilt archiveren en klik op het archiveringsicoon (cirkel met vinkje) achter de tekening. Het archiveringsicoon wordt donkergrijs, dit betekent dat de tekening gearchiveerd is, de tekening is niet meer te zien in je project. Bij het selecteren van een tekeninggroep krijg je alle tekeningen te zien die hieronder vallen, zowel openstaande tekeningen als gearchiveerde tekeningen. Je kunt hier ook een tekening de-archiveren, door te klikken op het donkergrijze archiveringsicoon. De tekening komt dan terug in je project te staan met alle bijbehorende tickets.